Kedves versengő kedvű Vendégfogadók!

 

Négy évvel ezelőtt, 2006. október első szombatján új, országos fesztivállal gyarapodott a falusi turizmus és Baranya rendezvénynaptára. Hosszúhetényben, a Zengő lábánál, az igazi mediterrán ősz simogató napsütésében szerveztük meg az első „Falusi Vendégfogadók Országos Sütő-Főző Fesztiválját”. Az akkori hazai és határon túli vendégfogadók csapatai azóta már Mecseknádasdon, Orfűn és a tavalyi évben ismételten Hosszúhetényben is összemérhették erejüket, emlékezetes napot töltve azzal, ami igazán összehozza az embereket. Sütöttek-főztek kedvükre és kínálgatták az érdeklődőket a jelentős számú közönség örömére.

A résztvevő csapatok már négy alkalommal bizonyították, hogy a falusi vendégfogadók kedves és barátságos emberek, igazi virtuózok a fakanál forgatásában! A széles médiaérdeklődés által is kísért rendezvényen a falusi vendégfogadók mellett kézművesek, borosgazdák, biotermelők és a turizmus képzés intézményeinek a képviselői is felvették felhívásunkra a fakanalat!

 

Most újra lehetőséget kívánunk teremteni versengő kedvű gazdasszonyainknak és gazdáinknak, hogy megyénként csapatokat alkotva összemérjék tudásukat és alkotó fantáziájukat ismételten Hosszúhetényben. Tegyék ezt közös örömünkre, vendégeink és az érdeklődők figyelmét felkeltve a falusi vendégfogadóknál hozzáférhető gasztronómiai csodák iránt!   Ebben az évben, 2010-ben, amikor Pécs Európa Kulturális Fővárosa, helyi szakmai partnereinkkel a „Gasztrokulturális Főváros” programsorozat részeként, nemzetközi versengésre hívjuk a Pécs melletti Kökény mezejére a fakanálforgatás mestereit.

 „Térjen be a mi utcánkba!”

 

MEGHÍVÓ

 

     Ezúton tisztelettel meghívjuk Önt és szervezete csapatát

 a Nemzetközi Sütő-Főző Fesztiválra,

 azaz

a Falusi Vendégfogadók V. Országos Sütő-Főző Fesztiváljára,

 

melynek időpontja:

2010. október 2. (szombat)

helyszíne: Kökény, Sportpálya


A Fesztivál tervezett versenyprogramja:

9.00               10.00               előkészületek, alapanyagok kiosztása

10.00             14.00               sütés-főzés

14.00             15.00               zsűrizés

15.00   -          16.00               kóstoltatás

16.00             17.00               eredményhirdetés

 

Egyéb programok:

10.00 – 17.00 óráig

v kulturális programok a színpadon (hagyományőrző táncegyüttesek, kórusok, gyermekműsorok);

v kézműves kiállítás és vásár;

v helyi termékek bemutatója és vására;

v borkóstolók;

v lovaglás, lovaskocsikázás, lovasbemutatók;

v egészségsátor;

v gyógynövény és aromasátor;

v gyermek játszóház.

18 órától 22-óráig utcabál. Az utcabál ideje alatt büfé működik.

 

Csapatok: megyei falusi turizmus szervezetek, Kovászna megye delegációja, Székelyföld delegációja, Szerémség és a Kárpátalja vendégfogadói mellett, Ausztriából, Bajorországból és Szászországból várunk versengőket. Érkeznek majd boros, kézműves, biotermelő és turizmus képzésben jeleskedő szervezetek és intézmények válogatottjai is.

Egy csapat öt főből állhat.

 

Nevezés: a mellékelt nevezési lapon.

Nevezési díj: 10 000,- Ft.

A nevezés határideje: 2010. szeptember 15.

A nevezési díj tartalmazza:

 - 10 kg nyersanyagcsomag (egységesen összeállított csomag, amelynek összetételét a verseny napján, a helyszínen ismertetjük),

- 1 db pavilonsátor (3x3 m-es),

- 2 db asztal, 2 db pad,

- 1 üveg fehér- és 1 üveg vörösbor (folyamatos utánpótlással),

- 5 db rendezvénypóló minden csapatnak,

- 1 tekercs kéztörlő papír,

- 1 csomag éttermi szalvéta,

- műanyag kóstoltató edények és evőeszközök (a közönség kóstoltatásához),

- faanyag és faszén a tüzeléshez, ill. grillezéshez,

- zöld fűszernövények,

- a helyszínen folyóvíz és mosogatási lehetőség.

 

A versenyző csapatok hozzák

- a szabadtéri ételkészítés technikai hátterét (bogrács, grill, tárcsa, sütő-főző felszerelés, stb.) az ételek elkészítéséhez tüzelőanyagként csak fa, vagy faszén használható!

- egyéni fűszereket,

- a terítéshez szükséges eszközöket (terítőt, tálaló eszközöket, evőeszközöket),

- az asztaldíszítéshez szükséges kellékeket,

- hűtőtáskát,

- jó hangulatot!

 

A versenyző csapatok feladata: a helyszínen átvett nyersanyagcsomagból egy ételsor elkészítése, tálalása, majd kóstoltatása.

Minden csapatból legalább egy fő rendelkezzen orvosi igazolással!

 

Az elkészült ételeket közönség a zsűrizés után kóstolhatja meg.

A kóstoltatás menete a következő:

A közönség az információs pultnál tud kóstolójegyeket vásárolni, amelynek ára: 1000,- Ft/fő, amely 3 db ételjegyet és 1 db italjegyet tartalmaz.

Az ételjegyeket külön-külön be lehet váltani egy-egy versenyző csapatnál.

Az italjegy a boros sátornál váltható be.

A csapatok az általuk begyűjtött és az információs pultnál leadott ételjegyek után darabonként 100 Ft-ot kapnak. Az a csapat kapja meg a közönség díját, amelyik a legtöbb kóstolójegyet gyűjtötte össze. A VIP kitűzővel ellátott vendégek szabadon kóstolhatják az elkészült étkeket.

 

Kérjük a csapatokat, hogy ételeiket csak kóstolójeggyel, vagy VIP kitűzővel rendelkező vendégeinknek kínálják!

 

Díjazás

Az I. helyezettnek vándor díj.

I-III. díj

Különdíjak, tárgyjutalmak

Minden versenyző csapat a rendezvénypóló mellé a sikeres részvételről oklevelet is kap!

 

A zsűri

A szakmai zsűri értékeli az ízeken túl az ételkészítés folyamatát, az elkészített menüsor esztétikai megjelenését, tálalását, az asztaldíszítést és az ételek bemutatását, valamint az ételekhez kínált borok harmóniáját. A rendezvény támogatóinak boraiból a csapatok az elkészült ételeikhez szabadon válogathatnak.

 

Szálláslehetőségek a csapattagoknak:

A versenyző csapatoknak kedvezményes egységáron (2800-Ft/fő/éj) biztosítanak szálláslehetőséget az alábbiakban felsorolt - a rendezvény környezetében elhelyezkedő - településeken a baranyai falusi vendégfogadóink. Az egységár étkezést nem tartalmaz, így étkezési igényét külön szíveskedjen jelezni a vendégfogadónak.

A szálláshelyek igénybevételét egyénileg a feltüntetett személyeknél telefonon vagy e-mailen kérjük jelezni és egyeztetni.

Település

Kapcsolattartó

Telefon

E-mail

Cserkút

Somogyváriné Koncz Margit

72/564-138

30/9861-078

somogyvarivackor@t-online.hu

Hosszúhetény

Vass Adrienn

30/526-9494

hetenyturizmus@t-online.hu

Magyaregregy

Bencze Bernadett

30/ 607-3445

mkve@kissvajc.hu

Kárász

Császár Levente

72/420-074

karasz@tourinform.hu

Mecseknádasd

Arnold János

30/9593-002

arnoldvendeghaz@freemail.hu

Nagynyárád

Zsifkovics Józsefné

69/374-040

nagynyarad@freemail.hu

Pécsi szálláshely is foglalható a TÉDÉEM Pécs Nonprofit Kft. Pécsi Tourinform irodája (Tel:. 06 72 213 315, e-mail: pecs@tourinform.hu) segítségével, amelyen keresztül lefoglalt szálláshelyek ára egyéni megállapodás kérdése.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szakacsklub.blog.hu/api/trackback/id/tr12193524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása