A Kamara várja a szakács mesterjelölteket!

 A Kereskedelmi és Iparkamara a vendéglátó vállalkozások és a munkatársaik szakmai fejlődésének elősegítése érdekében ismét meghirdeti a szakács mestervizsgát, illetve ennek felkészítő tanfolyamát.

A tanfolyam indítását legalább 10 fő jelentkezése esetén tervezzük.

Kamarai tagok részére a tanfolyam és vizsga díja 265.000 Ft, nem tagoknak 295.000Ft, de természetesen részletfizetést is tudunk biztosítani.

A tanfolyam 200 órás, 40 óra vállalkozás-pedagógia és 160 óra szakmai elmélet-gyakorlat.

 

Mestervizsgára az jelentkezhet, aki a mestervizsga követelményszintjében előírtakkal rendelkezik:

 

1.Vendéglátó-ipari szakirányú közép-, illetve felsőfokú iskolai rendszerben megszerzett végzettség, szakács szakképzettség.

 

2. Iskolai végzettségtől függően a vendéglátó szakmában, konyhai munkakörben igazoltan eltöltött gyakorlati idő, ami minimálisan, szakmunkás, középfokú, illetve felsőfokú szakirányú végzettséggel 8 év.

A szakmai gyakorlat részidőkből is összeállhat, de az utolsó időszak nem lehet egy évnél rövidebb, és a vizsgára jelentkezés időpontjában az utolsó igazolt szakmai gyakorlat nem lehet egy évnél régebbi.

3. A mestervizsgára történő jelentkezéshez a Kereskedelmi és Iparkamara, vagy különböző szakmai szervezetek, vagy az adott munkaterület két mestere és a munkáltató referencia jellegű javaslata szükséges.

 

Mivel a Kamara rendelkezik akkreditációval, így törvényi lehetőség van arra, hogy a cég a saját munkavállalói részére szervezett mesterképzés költségeit a szakképzési hozzájárulás terhére elszámolja.

 

A további kérdésekkel kapcsolatban a 20/5659-899-es számon Nagy Lászlónál lehet érdeklődni.

 

A jelentkezési lapot címünkre kérjük eljuttatni: 9021 Győr, Szent István út 10/a.

A bejegyzés trackback címe:

https://szakacsklub.blog.hu/api/trackback/id/tr431713028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Best of the best 2010.03.02. 01:23:23

Sziasztok!

En nagyon szivesen jelentkeznek a Mester kepzesre, de sajnos meg egy alap kepzesem sincs. Sutni- fozni imadok, valamicske alapom is van, de ez nem sok mindenre eleg.
Abban segitsetek kerlek, hogy hova tudnek/ hova erdemes jelentkezni ahhoz hogy biztos alapot kapjak a penzemert?
Milyen OKJ-s kepzest ajanlanatok?VAgy egyaltalan milyen kepzest?
Kihez, vagy hova?Merre?
(Egri lakos vagyok, 28 eves. Szoval a kozepiskola mar nagyon szoba sem johet.)

Veletlenul akadtam erre az oldalra, de nagyon tetszik!
Gratulalok Nektek!

misskukta 2011.04.15. 07:43:57

Most végzek mint szakács nem tudom ,még bátortalan vagyok....nem tudom elképzelni,a mesterszakács képzést magamnak.....

zotyahu75 2011.09.26. 16:46:13

Üdv.
Érdekelne a mester vizsga,de nem tudom,hogy én bele férek e.Nekem 15év gyakorlatom van,konyha főnök vagyok 8 éve.De én Dél-Tirolban/Olaszországban,szedtem össze ezt az időt.Tehát nagy gyakorlatom nincs a Magyar ételek terén.Olasz,Német,Dél-Tiroli,és az Osztrák ételek itt a legáltalánosabbak.Pár megoldás érdekelne,ha van rá mód.Köszönöm,előre is.
süti beállítások módosítása