2010.01.27. 16:32
TERVEK 2010
A Győri Szakácsok Klubjának 2010. évi tervei ( előzetes):
Szakmai programokra felmerült igények és javaslatok:
Szakmai kirándulások (gyakorlati részvétellel):
· Bölényvágás és feldolgozás: Pér
· Kecskegida vágás és feldolgozás: Szigetköz http://kulinarisizbombak.blogspot.com/2009/07/sajtut-allomas-szigetkozben-szigetkozi.html
· Mangalica vágás és feldolgozás: Sokorópátka
· Disznó / Bika vágás és feldolgozás; Vámosszabadi
Oktatás:
· sütés-főzési technológiák bemutatása , gyakorlati tevékenységek a szakács klub tagjai között
· új módszerek megismerése és alkalmazása a gyakorlatban
· Szakács Mestervizsga népszerűsítése, hogy elindulhasson az idén, és az érdeklődő tagjaink részt tudjanak venni rajta
Tanfolyam:
· nyilvánosan meghirdetett szakmai tanfolyam a szakács klub „ismert neveivel” külsős szakácsok részére
· 2 hetente 1-1 nap vagy délután ( hétfő vagy kedd)
· elmélet + gyakorlat
· szakmai tematika összeállítása kb. 13 részben
( technológiák bemutatása, alapanyag felhasználás, eszközök technikai kihasználása, valamint egymásra épülő rendszerben: köretek, mártások stb technológiájának bemutatása…)
· helyszín: kórház étterme a szükséges előírások betartásával
· költsége: önköltséges ( a felhasznált alapanyagok, járulékos költségek befizetésével)
Megjelenési lehetőségek:
· Győri Utazás Kiállítás az Árkádban 2010.04.09.-10. A klub is szívesen megjelenne egy kb. 2 m2 nagyságú asztalon hidegkonyhai készítményekkel, bemutatkozó anyagokkal és folyamatosan lenne ott valaki szakács díszruhában a vendégek tájékoztatása céljából. Szakács Klub bemutatkozó anyag összeállítása szükséges és az éttermek saját anyagai is megjelennek.
A klub saját költségvetéséből illetve a tulajdonosok szponzorálásából fedezné a megjelenés díját.
· Győri Közélet / hetente 1-1 klubtag és étterme bemutatkozik. Jakus Péterrel fel kell venni a kapcsolatot, mert megszakad a bemutatkozás folyamata. Összeállítani a listát az újságíró részére a bemutatkozókról és elérhetőségükről.
· Kisalföld – Gasztro Rovat. Több megjelenési lehetőséget kérni.
· Matusz újságban rendezvények meghirdetése és egyéb aktuális információk.
· Kamarai Lapban a rendezvények folyamatos publikálása.
· Bor- és Gasztronómiai Fesztiválon megjelenés: 2010. 08. 26-29.
További lehetőségek, ötletek:
· Séf Bál ( Farsangi vagy locsoló bál, helyszín: pl Aranyhal Étterem, Hotel Famulus, Rába Hotel ..stb)
· Győri rendezvényeken megjelenés, amelyek ételekhez is kötődnek.
· Ételekhez kötődő egyéb rendezvényeken megjelenni és bemutatkozni – jeles napokon, gasztronómiához fűződő névnapokon, ünnepeken…
· Nyitás a többi régióban működő szakmai csoport, klub, egyesület felé
· tagtoborzás
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
CS.T. · http://gasztronautakft.hu 2010.01.28. 16:23:41
A szakács mestervizsga népszerűsítése nagyon nehéz kérdés számomra. Erről szóló véleményemet már bővebben kifejtettem a következő publikációmban;
gasztronauta.blog.hu/2008/02/17/gasztronauta_a_szakma_prostitualtjai
Az utazás kiállításon való megjelenésnek találhatnánk jobb formát is, mint a már "tökciki" kategóriába tartozó aszpikolt csodák bemutatása. Ebből egy hozzáértő arra következtethet, hogy a szakácsklub 10 év alatt nem haladt a korral! Pedig -remélhetőleg-ez nem így van.
Szerintem inkább kínálni kellene hideg tapast, petit four-t...stb, és a regionalitásra tett törekvéseinket népszerűsíteni.
Emlékeztetőül;
szakacsklub.blog.hu/2009/09/07/gyori_szakacsklub