CS.T. 2010.01.27. 16:32

TERVEK 2010

A Győri Szakácsok Klubjának 2010. évi  tervei ( előzetes):

 

Szakmai programokra felmerült igények és javaslatok:

 

Szakmai kirándulások  (gyakorlati részvétellel):

·         Bölényvágás és feldolgozás: Pér

·         Kecskegida vágás és feldolgozás: Szigetköz http://kulinarisizbombak.blogspot.com/2009/07/sajtut-allomas-szigetkozben-szigetkozi.html

·         Mangalica vágás és feldolgozás: Sokorópátka

·         Disznó / Bika vágás és feldolgozás; Vámosszabadi

 

Oktatás:

·         sütés-főzési technológiák bemutatása , gyakorlati tevékenységek a szakács klub tagjai között

·         új módszerek megismerése és alkalmazása a gyakorlatban

·         Szakács Mestervizsga népszerűsítése, hogy elindulhasson az idén, és az érdeklődő tagjaink részt tudjanak venni rajta

 

Tanfolyam:

·         nyilvánosan meghirdetett szakmai tanfolyam a szakács klub  „ismert neveivel” külsős szakácsok részére

·         2 hetente 1-1 nap vagy délután ( hétfő vagy kedd)

·         elmélet + gyakorlat

·         szakmai tematika összeállítása kb. 13 részben

( technológiák bemutatása, alapanyag felhasználás, eszközök technikai kihasználása, valamint egymásra épülő rendszerben: köretek, mártások stb technológiájának bemutatása…)

·         helyszín: kórház étterme a szükséges előírások betartásával

·         költsége: önköltséges ( a felhasznált alapanyagok, járulékos költségek befizetésével)

 

Megjelenési lehetőségek:

·         Győri Utazás Kiállítás az Árkádban 2010.04.09.-10. A klub is szívesen megjelenne egy kb. 2 m2 nagyságú asztalon hidegkonyhai készítményekkel, bemutatkozó anyagokkal és folyamatosan lenne ott valaki szakács díszruhában a vendégek tájékoztatása céljából. Szakács Klub bemutatkozó anyag összeállítása szükséges és az éttermek saját anyagai is megjelennek.

A klub saját költségvetéséből illetve a tulajdonosok szponzorálásából fedezné a megjelenés díját.

·         Győri Közélet / hetente 1-1 klubtag és étterme bemutatkozik. Jakus Péterrel fel kell venni a kapcsolatot, mert megszakad a bemutatkozás folyamata. Összeállítani a listát az újságíró részére a bemutatkozókról és elérhetőségükről.

·         Kisalföld – Gasztro Rovat. Több megjelenési lehetőséget kérni.

·         Matusz újságban rendezvények meghirdetése és egyéb aktuális információk.

·         Kamarai Lapban a rendezvények folyamatos publikálása.

·         Bor- és Gasztronómiai Fesztiválon megjelenés: 2010. 08. 26-29.

 

További lehetőségek, ötletek:

·         Séf Bál ( Farsangi vagy locsoló bál, helyszín: pl Aranyhal Étterem, Hotel Famulus, Rába Hotel ..stb)

·         Győri rendezvényeken megjelenés, amelyek ételekhez is kötődnek.

·         Ételekhez kötődő egyéb rendezvényeken megjelenni és bemutatkozni – jeles napokon, gasztronómiához fűződő névnapokon, ünnepeken…

·         Nyitás a többi régióban működő szakmai csoport, klub, egyesület felé

·         tagtoborzás

 

 

 

1 komment

Címkék: klubélet

A bejegyzés trackback címe:

https://szakacsklub.blog.hu/api/trackback/id/tr641706810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CS.T. · http://gasztronautakft.hu 2010.01.28. 16:23:41

A marhavágás jó ötlet, az aktív részvétel szerintem élelmiszer-biztonsági okokból kérdéses. A helyszín szintén, hiszen Vámosszabadin nincs vágóhíd, csak feldolgozóüzem.

A szakács mestervizsga népszerűsítése nagyon nehéz kérdés számomra. Erről szóló véleményemet már bővebben kifejtettem a következő publikációmban;
gasztronauta.blog.hu/2008/02/17/gasztronauta_a_szakma_prostitualtjai

Az utazás kiállításon való megjelenésnek találhatnánk jobb formát is, mint a már "tökciki" kategóriába tartozó aszpikolt csodák bemutatása. Ebből egy hozzáértő arra következtethet, hogy a szakácsklub 10 év alatt nem haladt a korral! Pedig -remélhetőleg-ez nem így van.
Szerintem inkább kínálni kellene hideg tapast, petit four-t...stb, és a regionalitásra tett törekvéseinket népszerűsíteni.
Emlékeztetőül;
szakacsklub.blog.hu/2009/09/07/gyori_szakacsklub
süti beállítások módosítása