2009.10.16. 17:20
A Szakács Klub látogatása a Hajnal Húsüzemben
Szakács Klub látogatása a Hajnal Húsüzemben
A Győri Szakácsok Klubja tagjai szakmai tudásának és kapcsolatrendszerének bővítésére látogatást szervezett a Hajnal Húsüzem vámosszabadi csarnokába. Az 1 milliárdos beruházás által megvalósult feldolgozó csarnok technikai felszerelése és teljesítménye lenyűgözte a látogatókat. A Házigazdák, idősebb és ifjabb Hajnal László körbevezették a konyhák szakembereit az üzemen. A technológia végigkísérése a friss húsáru beérkezésétől a készáru kiadásáig számos újdonságot tárt a szakácsok elé is.
Frissen pácolt, párolt, töltött, füstölt termékek kerültek ki a látogatók elé a modern, legújabb technikával felszerelt termekből. A hagyományos füstöléssel készült húsipari termékek pl. kolbászok, csánkok étvágygerjesztő látványt nyújtottak, amelyeket a látogatás végén a csoport tagjai helyben meg is kóstolhattak. A győri éttermek konyháiba bekerülő friss húsok egy része, már ebből az üzemből kerül a vendégek asztalára, garantálva a frissességet, a higiéniát, a HACCP rendszer előírásainak betartását.
A klub elnöke, Sátor László, méltatta a házigazdák újdonság iránti nyitottságát, szakértelmét és pozitív gondolkodását is, amely segítette Őket egy ekkora beruházás eltervezésében és kivitelezésében a mai gazdasági viszonyok között. Örömét fejezte ki, hogy a hagyományos technikával készülő termékek is megtalálhatók a Hajnal Hús palettáján, amelyek költségesebbek, de egészségesebb, minőségibb ételkínálatot biztosítanak a vendéglők és húsboltok vevői részére.
.jpg)
.jpg)
A Klub következő - hagyományteremtő szándékú - programja a Chéfek Vacsorája lesz 2009.11.04.-én a Rába Hotelben.
Szólj hozzá!
Címkék: klubélet
A bejegyzés trackback címe:
https://szakacsklub.blog.hu/api/trackback/id/tr91454415
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.