3. helyezett-Horváth Szilveszter, Happy Italia, Győr

Forrás:  buvosszakacs.blog.hu/2009/09/09/czifray_hivatasososok_elso_ertekeles


Hűvös paprikavelouté busaconfit-val

A magas színvonalú fordulóban ez a leves a zsűrinek a legjobban tetsző étel volt.

A sárga paprikavelouté maga üde és frissítő, íze kifejező. Kiváló benne a versenyző által készített házi túró, és az enyhén füstös ízű busa teljesen meggyőzte az alapvetően „busaszkeptikus” zsűrit. A karikázott zöldbab és a tetején megjelenő kovászos uborkahab további íz- és textúra rétegeket ad hozzá.

A tányér számos összetevője ellenére letisztult és harmonikus, minden kanállal új oldaláról mutatkozik meg. A tányér szélén ropogós morzsába kevert tárkonyos só, amely mintegy sózza ételt, s mindenki maga dönti el, mennyit használ belőle.

Fügés kacsamájjal töltött derelye


A derelyés fogás kevésbé jól sikerült. A töltelékben a füge uralkodik, mellette a kacsamáj szinte elvész (összhatásában olyan, mintha az ember „zsíros fügét” enne). A füge mellett túl sok a további édes íz (bodza, édes burgonya), a kacsahús árválkodni látszik egy számára idegen környezetben. Az étel nagyon esztétikus, az egyik legszebb tálalás a versenyben, de ízeiben nem elég harmonikus. Ha a húst kivesszük, akkor inkább desszertjellegű kompozíció.

A legtöbb versenyzőnek volt legalább egy kifejezetten jó tányérja, kifejezetten gyenge ételek egyáltalán nem jelentek meg. Találkoztunk két kiemelkedő - akár Michelin-csillagosnak is mondható (15 pont fölötti) - kompozícióval:

Horváth Szilveszter paprikaveloutéjával és Molnár Gábor petrezselymes consomméjával

.

A bejegyzés trackback címe:

https://szakacsklub.blog.hu/api/trackback/id/tr311385587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása