2009.09.16. 08:55
HORVÁTH SZILVESZTER CZIFRAY VERSENYE
3. helyezett-Horváth Szilveszter, Happy Italia, Győr
Forrás: buvosszakacs.blog.hu/2009/09/09/czifray_hivatasososok_elso_ertekeles
Hűvös paprikavelouté busaconfit-val
A magas színvonalú fordulóban ez a leves a zsűrinek a legjobban tetsző étel volt.
A sárga paprikavelouté maga üde és frissítő, íze kifejező. Kiváló benne a versenyző által készített házi túró, és az enyhén füstös ízű busa teljesen meggyőzte az alapvetően „busaszkeptikus” zsűrit. A karikázott zöldbab és a tetején megjelenő kovászos uborkahab további íz- és textúra rétegeket ad hozzá.
A tányér számos összetevője ellenére letisztult és harmonikus, minden kanállal új oldaláról mutatkozik meg. A tányér szélén ropogós morzsába kevert tárkonyos só, amely mintegy sózza ételt, s mindenki maga dönti el, mennyit használ belőle.
Fügés kacsamájjal töltött derelye
A derelyés fogás kevésbé jól sikerült. A töltelékben a füge uralkodik, mellette a kacsamáj szinte elvész (összhatásában olyan, mintha az ember „zsíros fügét” enne). A füge mellett túl sok a további édes íz (bodza, édes burgonya), a kacsahús árválkodni látszik egy számára idegen környezetben. Az étel nagyon esztétikus, az egyik legszebb tálalás a versenyben, de ízeiben nem elég harmonikus. Ha a húst kivesszük, akkor inkább desszertjellegű kompozíció.
A legtöbb versenyzőnek volt legalább egy kifejezetten jó tányérja, kifejezetten gyenge ételek egyáltalán nem jelentek meg. Találkoztunk két kiemelkedő - akár Michelin-csillagosnak is mondható (15 pont fölötti) - kompozícióval:
Horváth Szilveszter paprikaveloutéjával és Molnár Gábor petrezselymes consomméjával.
Szólj hozzá!
Címkék: versenyek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.