2009.09.08. 19:50
2009.09.08.TANÍTÓKÉPZŐ FŐISKOLA
Mai összejevetünk célja volt megismertetni a kollégákat a Győr-Moson-Sopron Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság Győri Élelmiszerbiztonsági felügyelőjével, Huszár Veronikával, akivel eddig csak munkahelyeinken hivatalból találkozhattunk. Sok fontos kérdés merült fel a szabályozások kapcsán, melyekre kielégítő választ kaptunk. Kiderült, hogy az uniós előírások nem olyan szigorúak, mint a Magyar élelmiszerbiztonsági jogszabályok, valamint minden esetben az ésszerűség elvén alapulva egyszerűsíteni lehet a szabályozások betartását.
Sokakat érdeklő témát érintettünk a sous-vide technológia hazai szabályozásával kapcsolatban, amiről ismét kiderült, hogy egységes állásfoglalás és szabályozás még nem létezik, a technológia forgalmazásának felelősségét minden esetben az előállító kell, hogy vállalja!
A téma iránt élénkebben érdeklődők sok hasznos információt olvashatnak a sous-vide technológiáról blogomon, a következő linkekre kattintva:
http://culinartist.blog.hu/2008/11/11/a_sous_vide_es_a_biztonsag
http://culinartist.blog.hu/2008/11/01/a_sous_vide_veszelyei
http://culinartist.blog.hu/2008/03/07/mi_az_a_sous_vide
http://culinartist.blog.hu/2008/03/07/a_sous_vide_es_a_green_vac
http://culinartist.blog.hu/2008/03/07/sous_vide_a_konyhaban_1
Szó esett a rövidesen megszervezésre kerülő Verjus kóstolóról, melyet a Győrújbaráti Dée pincészet javaslatomra készített annak reményében, hogy ételeinkhez rövidesen ezt a francia eredetű savanyú "zöld levet" használjuk ecet és citromlé helyett savanyításra.
Bővebben:
http://www.deepinceszet.hu/verzsu.html
A kóstoló időpontjáról rövidesen egyeztetek a termelővel, majd körlevélben értesítem az e-mail címmel rendelkező kollégákat az időpontról.
Továbbra is várjuk javaslataitokat, kérdéseiteket a klub működésével kapcsolatban, valamint étlapjaitokat, melyeket internetes naplónk jobb oldali hasábján az étlapjaink címke alatt közzéteszünk! Én már megkezdtem a sort, Ti is vállaljátok büszkén munkátokat, amiről tudjuk, hogy sokszor kompromisszumoktól sem mentes.
A legközelebbi viszontlátásig, mindenkinek jó munkát és sok vendéget kívánunk!
A Győri szakácsok klubjának vezetősége nevében:
Csidei Tamás
Szólj hozzá!
Címkék: klubélet
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.