Mai összejevetünk célja volt megismertetni a kollégákat a Győr-Moson-Sopron Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság Győri Élelmiszerbiztonsági felügyelőjével, Huszár Veronikával, akivel eddig csak munkahelyeinken hivatalból találkozhattunk. Sok fontos kérdés merült fel a szabályozások kapcsán, melyekre kielégítő választ kaptunk. Kiderült, hogy az uniós előírások nem olyan szigorúak, mint a Magyar élelmiszerbiztonsági jogszabályok, valamint minden esetben az ésszerűség elvén alapulva egyszerűsíteni lehet a szabályozások betartását.

 

Sokakat érdeklő témát érintettünk a sous-vide technológia hazai szabályozásával kapcsolatban, amiről ismét kiderült, hogy egységes állásfoglalás és szabályozás még nem létezik, a technológia forgalmazásának felelősségét minden esetben az előállító kell, hogy vállalja!

 

A téma iránt élénkebben érdeklődők sok hasznos információt olvashatnak a sous-vide technológiáról blogomon, a következő linkekre kattintva:

 

http://culinartist.blog.hu/2008/11/11/a_sous_vide_es_a_biztonsag

http://culinartist.blog.hu/2008/11/01/a_sous_vide_veszelyei

http://culinartist.blog.hu/2008/03/07/mi_az_a_sous_vide

http://culinartist.blog.hu/2008/03/07/a_sous_vide_es_a_green_vac

http://culinartist.blog.hu/2008/03/07/sous_vide_a_konyhaban_1

 

Szó esett a rövidesen megszervezésre kerülő Verjus kóstolóról, melyet a Győrújbaráti Dée pincészet javaslatomra készített annak reményében, hogy ételeinkhez rövidesen ezt a francia eredetű savanyú "zöld levet" használjuk ecet és citromlé helyett savanyításra.

 

Bővebben:     

http://www.deepinceszet.hu/verzsu.html

 

A kóstoló időpontjáról rövidesen egyeztetek a termelővel, majd körlevélben értesítem az e-mail címmel rendelkező kollégákat az időpontról.

 

Továbbra is várjuk javaslataitokat, kérdéseiteket a klub működésével kapcsolatban, valamint étlapjaitokat, melyeket  internetes naplónk jobb oldali hasábján az étlapjaink címke alatt közzéteszünk! Én már megkezdtem a sort, Ti is vállaljátok büszkén munkátokat, amiről tudjuk, hogy sokszor kompromisszumoktól sem mentes.

 

A legközelebbi viszontlátásig, mindenkinek jó munkát és sok vendéget kívánunk!

 

A Győri szakácsok klubjának vezetősége nevében:

Csidei Tamás

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szakacsklub.blog.hu/api/trackback/id/tr461369460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása