Klasszikusok terítéken


Népünk étkezési kultúrája, szokásaink, konyhánk fejl
ődése történelmünkkel szorosan összefügg. Már születésünk pillanatában igen sok tapasztalattal bírunk azokról az ételekről, amelyeket édesanyánk kedvelt és fogyasztott. Nagyszüleink, szüleink ételei, ízlése így lettek befolyással a mi ízlésünkre és későbbi ételválasztásainkra is. Így van ez az egyén, és így van ez az összetartozó nagyobb közösségek szintjén is.
Ezek az elfeledett ízek,
őseinktől örökölt közös emlékek segítenek bennünket közösséggé válni, magunkat, magyarságunkat megismerni és másokkal megismertetni.

 

Hideg kezdőfogások


Kisalföldi marinált harcsafilé házi tökmagolajjal és borsmustár salátával
Hízott libamájpástétom mézes őszibarackkal, galambbegysalátával és édeskalács pirítóssal
Mangalicaízelítő …ahogy azt a nagyapám szerette, fadeszkán, kisbicskával, friss kenyér serclivel…

 



Levesek


Libaleves lúdgégével és zöldségekkel
Rábaközi tárkonyos halleves burgonyagombóccal
Egy kisbogrács marhagulyás csipetkével
A nap levese, ahogy azt a mamától láttam


Meleg közbenső fogások


Könnyű, vajas zöldségtál friss bazsalikomszószban
Szalonnában sült kecskesajt grillezett paprikával és paradicsommal
Friss lecsó magában, kolbásszal vagy tojással csakúgy, mint otthon


… Az igazi konyhaművészeti sikerhez a szakácstudományon kívül teljes emberszeretet, az étvágyak különböző ismerete, a lelki diszpozíció eltalálása szükségeltetik.”
Krúdy Gyula



Főétkek
Ízelítő Dunai halakból, fokhagymás lencsével és vajas-citromos burgonyával
Csirkemell májával és zöldséges árparizottóval
Vörösboros kakaspörkölt túrós csuszával
Libazsír alatt konfitált libacomb káposztás rétessel és sült almával
Gyengéden sült libamáj lecsós rizzsel
Rózsaszín kacsamell pirított durumbúzadarával és meggymártással
Házinyúl paprikás kapros galuskával
Vajban kirántott borjúszeletek póréhagymás kiflikrumpli salátával
Kövesztett malaccsászár ropogós bőrrel, kelkáposztafőzelékkel
Kakukkfüves szűzpecsenye fokhagymakonfittal, juhtúrós puliszkával és sült zöldségekkel
Marha hátszínszelet pirított hagymamártással és bazsalikomos szalvétagombóccal
Vargányás szarvassült bogyós erdei gyümölcsökkel és édesanyám zsírban sült krumplis pogácsájával


" Nem szabad a magyar konyhát pusztulni hagyni, dőljön bár minden össze a nagy reformok, divatok mániájában, pusztuljon a dzsentri, a szűzdohány - de az ősi ételek maradjanak . Azokat ne engedjük!" Mikszáth Kálmán.

 

Sajtok és gyümölcsök


Ízelítő Magyar kistermelői sajtokból
Idényjellegű hazai gyümölcsök frissen és befőzve

 

Édességek


Friss gyümölcsök tokaji hab alatt roppanósra sütve
Kedvesem almás pitéje hűvös fahéjhabbal
Meggyes rétes vaníliafagylalttal

 

Saláták, savanyúságok


Friss vegyes saláta
Házi savanyúság ízelítő
Savanyított gyümölcsök

 

                                                   Tisztelt Vendégeink!

A Magyar konyha megújulásához szeretnénk hozzájárulni azzal, hogy felidézzük a régi ételkészítési módszereket modern konyhatechnológiai eszközökkel. Visszahozzuk elfeledett alapanyagainkat, hagyományos ízeinket és megpróbáljuk a mai kor elvárásainak megfelelő formában feltálalni Önöknek. Alapanyagaink beszerzésénél törekedtünk a kiváló Magyar termékek felhasználására.

Nem vágyunk egyébre, csak hogy Önök is otthon érezzék magukat házunkban és megismerjék mottónkat, miszerint „Nálunk jó”.

A tél beköszöntével megújul étlapunk, melynek segítségével gasztronómiai kalandozásra hívjuk Önöket történelmi időkbe, melynek mottója:
”Amíg nem ismered meg a múltad, addig nem látod a jöv
őd”


A Dudits család és Csidei Tamás Séf

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szakacsklub.blog.hu/api/trackback/id/tr651363417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása