A bál vacsoráját a Győri Szakácsok Klubja készítette el

csapat.jpg

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

ii_vend_bal.jpg

alexapu 2017.02.09. 19:51

Néhány éve...

chefclub_1.jpg

A képen jobbról balra haladva: Für Zsolt, Alexovics Róbert, Szabó Gábor, Füzi Ernő, Benkő József, Rácz-Székely József, Sáriné Dombi Csilla, Gulyás Károly, Mészáros Balázs, Varga János, Sátor László, Sipos Tamás, Suga Péter

 

chefclub1.jpg

chefclub2.jpg

chefclub3.jpg

chefclub4.jpg

chefclub5.jpg

chefclub.jpg

15970497_1063278530448321_2105403671_n.png

15978815_1063273740448800_1116000831_n.png

15970028_1063273620448812_473325735_n.png

15978981_1063278380448336_1151263326_n.png

15978968_1063276657115175_1683165871_n.png

15942427_1063278730448301_1475514688_n.png

15979061_1063277363781771_1292436365_n.png

15978579_1063278223781685_1515311192_n.png

15978644_1063275597115281_963463276_n.png

http://www.kisalfold.hu/gyori_hirek/teszt_a_gyori_adventi_vasarban_mesterszakaccsal_kostoltuk_vegig_az_eteleket_-_fotok_video/2500897/

alexapu 2017.01.09. 17:34

Vár a nagyvilág

Kiállításon a Szakácsklub

20161012_151537_szerkesztett.jpg

 

alexapu 2017.01.09. 14:51

Munka közben

Kedves Klub tagok! Amennyiben van olyan képetek, amin a klub tagjai szerepelnek bármilyen rendezvényen, azt legyetek kedvesek és küldjétek el, hogy felkerülhessen a honlapra. Lehet az munka, szórakozás...

Cikk az első vendéglátós bálról! Így tovább!

gulyas_k.jpg

 

 

 

Gulyás Károly elnök

 

alexovics_r.jpg

 

 

 

Alexovics Róbert alelnök

 

sarine_cs.jpg

 

 

 

Sáriné Dombi Csilla

 

 

1546420_717906181633397_7523740716958350850_n.jpg

 

 

 

Balla Ádám

 

10665929_10203966648020462_8636342231798978160_n.jpg

 

 

 

Benkő József

 

Dombi Csaba

fuzi_e.jpg

 

 

 

 

Füzi Ernő

 

meszaros_b_1.jpg

 

 

 

 

Mészáros Balázs

 

meszaros_t.jpg

 

 

 

 

Mészáros Tünde

 

nagy_g.jpg

 

 

 

 

Nagy Gábor

 

 

racz-szekely.jpg

 

 

 

 

Rácz-Székely József

 

 

sator_l.jpg

 

 

 

 

Sátor László

 

sipos_t.jpg

 

 

 

 

Sipos Tamás

 

suga_p.jpg

 

 

 

 

Suga Péter

 

szabo_g.jpg

 

 

 

Szabó Gábor

 

Szőke Csaba

toth_z.jpg

 

 

 

 

Tóth Zoltán

 

varga_j.jpg

 

 

 

 

Varga János

 

 

Szakácsklub beszámoló.pdf

CS.T. 2010.08.14. 06:58

Nemzeti Gulyás Nap

KÉT HÉT MÚLVA, 2010. augusztus 28-án lesz az Első Nemzeti Gulyás Nap. Sokan jelentkeztek már, és sokan ajánlották fel segítségüket, kérdezték meg, hogy miben segíthetnének. Gyakori kérdés, hogy hol lesz a rendezvény? A válasz: mindenütt, ahol ezen a napon gulyást, pörköltet, paprikást, halászlevet, lecsót (…) főznek. A kis konyhában, a kerti partin, a pincesoron, a falu főterén, a városokban, erdőn, mezőn, éttermekben bárhol. Ennek a napnak bárki részese lehet határon innen, s túl.

 

A Nemzeti Gulyás Nap (NGN) eszméje

A Nemzeti Gulyás Nap az a nap, amikor gulyást, pörköltet, paprikást, lecsót, halászlét (…) főzünk. Nem azonos ritmusra, és azonos recept szerint, hanem azonos szellemben. A Nemzeti Gulyás Nap nem fesztivál, nem egy város, egy régió ünnepe. A Nemzeti Gulyás Nap az ország ünnepe. A Nemzeti Gulyás Nap a Kárpát-medence ünnepe. A Nemzeti Gulyás Nap az a nap, amikor összetartozásunk megnyilvánul. A Nemzeti Gulyás Nap az a nap, amikor szimbolikusan egy tűz köré gyülekezünk. (2010. június 28.)

 

BŐVEBBEN;
www.foodandwine.hu/2010/08/13/nemzeti-gulyas-nap/

 

 

Kedves versengő kedvű Vendégfogadók!

 

Négy évvel ezelőtt, 2006. október első szombatján új, országos fesztivállal gyarapodott a falusi turizmus és Baranya rendezvénynaptára. Hosszúhetényben, a Zengő lábánál, az igazi mediterrán ősz simogató napsütésében szerveztük meg az első „Falusi Vendégfogadók Országos Sütő-Főző Fesztiválját”. Az akkori hazai és határon túli vendégfogadók csapatai azóta már Mecseknádasdon, Orfűn és a tavalyi évben ismételten Hosszúhetényben is összemérhették erejüket, emlékezetes napot töltve azzal, ami igazán összehozza az embereket. Sütöttek-főztek kedvükre és kínálgatták az érdeklődőket a jelentős számú közönség örömére.

 

AMIKOR MEGÍRTAM az “Egy Nemzet, Egy Braai” című írásom, már tudtam, a dél-afrikai példát (is) követve meg kell hirdetnem a Nemzeti Gulyás Napot (National Goulash Day). A gulyás ebben az esetben a gulyás/ pörkölt/ paprikás/ lecsó, de akár a halászlé is csatlakozhatna hozzá. Ha ennyi féle étel, akkor miért éppen Gulyás Nap a neve?!
Mert a gulyás (goulash, gulasch, goulache, гуляш,  רועה,  guláš, stb.) a legismertebb magyar ételnév, amin belföldi vélekedésünk és berzenkedésünk mit sem változtat. Ahogy a változatos itáliai regionális konyhák gazdag választékából a nagyvilág a pizzát és a spagettit nevezné meg, vagy a hihetetlenül színes török konyhából a döner kebabot említené meg, úgy a magyar konyha hallatán a nagyvilágnak a gulyás jut eszébe. Ez egy olyan tény, amin változtatni nem tudunk. Azon azonban igen, hogy napjainkra a cseh és szlovák gulyás lassan már nagyobb becsben van, mint a magyar. Márpedig – tudomásul kell vennünk – a gulyás helyébe még nem lépett más étel, vagy ételcsalád, amivel a világ azonosítana bennünket, s amivel mi saját magunkat azonosíthatnánk. Leírtam már sokszor, leírom hát újra:
“Nemzet nélkül nincs gasztronómia, ahogy magunkénak vallott és vállalt gasztronómia nélkül sem létezik összetartó nemzet.”
© Nemzeti Gulyás Nap
  • A Nemzeti Gulyás Nap nem fesztivál, nem egy város, egy régió ünnepe.
  • A Nemzeti Gulyás Nap az ország ünnepe.
  • A Nemzeti Gulyás Nap a Kárpát-medence ünnepe.
  • A Nemzeti Gulyás Nap az a nap, amikor összetartozásunk megnyilvánul.
  • A Nemzeti Gulyás Nap az a nap, amikor szimbolikusan egy tűz köré gyülekezünk.
  • A Nemzeti Gulyás Nap az a nap, amikor vállaljuk azt is, ahogy a világ ránk tekint.
  • A Nemzeti Gulyás Nap az a nap, amikor magunkat, múltunkat és jelenünket is vállaljuk a jókedvű étkezés örömével együtt.
  • A Nemzeti Gulyás Nap az a nap, amikor gulyást/ pörköltet/ paprikást/ lecsót/ halászlét főzünk. Nem azonos ritmusra, és azonos recept szerint, hanem azonos szellemben.
  • A Nemzeti Gulyás Nap ünnep, a sokféleség ünnepe. Szent István „Intelmei” óta írott hagyományunk a sokféleség erejének dicsérete:
“Mert az egynyelvű és egyszokású ország gyenge és esendő.”
Az első lépés
  • Csatlakozz a Nemzeti Gulyás Nap meghirdetéséhez!
  • Írd meg, hogy melyik dátumot, s miért tartanád a legjobbnak!?
  • Írd meg , hogy Te miként képzelnéd el!
  • Írd meg, hogy miben tudnál segíteni!
A támogatók, akik azzal, hogy írnak, egyben hozzájárulnak ahhoz is, hogy nevük a Támogatók listáján szerepeljen (ha csak másként nem rendelkeznek), a következő e-mail címre írják meg nevüket és az a néhány szót, amit közölni gondolnak magukról: info@foodandwine.hu
Csíki Sándor♣

 

FELHÍVÁS!
KAKASPÖRKÖLT-főző versenyre
Alulírottak, a „Tényői Kakaskirály” segítségével, legyőztük azon renitens kakasok hadát, akik
a király parancsát, jelesül a tyúkok búbolását nem hajtották végre, és ezért büntetésük tolluktól
és egyéb ékeiktől megfosztva megfőzetés és az élet körforgásába való visszajuttatás emberek
általi elfogyasztás útján.
Az ítélet végrehajtásához várjuk felkészült csapatok jelentkezését, akik ezen műveletben tudományosan,
szakszerűen és nem utolsósorban ínycsiklandozó módon tudnak részt venni!

CS.T. 2010.05.17. 20:57

program

Kamaránk Kereskedelmi tagozatának Turizmus-, valamint az Élelmiszer és napicikk kereskedelem szakosztálya közös szakmai kirándulást szervez.
                                                                                                                                           
A program célja: a vendéglátóipari és a kereskedelmi egységek megyei beszállítóinak meglátogatása, kapcsolatépítés a termelők és az eladók között.
 
A szakmai program 2010.06.01-én 10.00- kor indul Győrből a Darnózselin lévő „Darnó Hús” üzemébe, majd a Szigetközi Kecskefarmra.
 
Részvételi díj: kamarai tagoknak 1.500,- Ft / fő, nem kamarai tagoknak 3.500,- Ft / fő.
A jelentkezéseket korlátozott számban tudjuk fogadni, 1 cégtől max. 2 főig.
 
További információ és jelentkezés: 96/520-211 vagy movar@gymskik.hu
 

CS.T. 2010.03.17. 22:56

BESZÁMOLÓ

 

Tisztelt Klubtagok!
 
A tegnapi napon, az április 9-10.-i megjelenésünkkel kapcsolatban( Győr-Plaza Utazás és Kertészeti Kiállítás) a következőkben állapodtunk meg a résztvevőkkel.
 
Mivel a Győri Szakácsok Klubja név alatt fogunk megjelenni, egy bemutató asztalon lehetőség lesz szórólapok elhelyezésére. szeretnénk közölni.

2 komment

Címkék: klubélet

CS.T. 2010.03.11. 10:43

KLUBGYŰLÉS

Tisztelt Klubtagok!

A győri szakácsklub következő összejövetele:

2010.03.16.Kedd.15 óra. Hotel Rába

A részletekről, programról Sátor Lászlónál érdeklődhettek.

A Kamara várja a szakács mesterjelölteket!

 A Kereskedelmi és Iparkamara a vendéglátó vállalkozások és a munkatársaik szakmai fejlődésének elősegítése érdekében ismét meghirdeti a szakács mestervizsgát, illetve ennek felkészítő tanfolyamát.

CS.T. 2010.01.27. 16:32

TERVEK 2010

A Győri Szakácsok Klubjának 2010. évi  tervei ( előzetes):

 

Szakmai programokra felmerült igények és javaslatok:

1 komment

Címkék: klubélet

Pannonhalmi és écsi bortúrán a Győri Szakácsok Klubja

 

Eddigi legsikeresebb rendezvényét tartotta novemberben a környék bortermelőit és pincészeteit bemutató eseménysorozata keretei között a Győri Szakácsok Klubja.

A hivatásos szakács – új kézikönyv szakácsoknak

Forrás: buvosszakacs.blog.hu


 

„Olaszországban, a rizottó hazájában és szerte a világon a hazai [magyarországi] szakmai gyakorlattól eltérően készítik ezt az ételt [a rizottót] 
 

4 komment

Címkék: cikkek

CS.T. 2009.11.05. 18:50

PANNONHALMI BORTÚRA!

Kedves Klubtársak!

Rövidesen sor kerül klubunk idei utolsó rendezvényére;

Pannonhalmi borút Takács Zoltán szervezésében

2009. november 23.Hétfő 15 óra

9 komment

Címkék: klubélet

Tisztelt klubtagok, kedves barátaim!

Sajnos a séfklub első vacsoraestje számomra érthetetlen

okok miatt elmarad!

A Győri szakácsklub következő gyűlése a további  őszre tervezettprogram ismertetésére november 4-én szerdán 15 órakor az Eurest éttermében (Megyei Oktató kórházban) lesz. A helyszínen megtekinthetjük, hogyan épül fel egy profin megtervezett rendszergasztronómia!

CS.T. 2009.10.28. 04:22

VERJUS KÓSTOLÓ

Verjus és borkóstoló

Az első „VERZSŰ”  a DEÉ Családi Pincészetben

 A Győri Szakácsok Klubja baráti beszélgetéssel egybekötött szakmai pincelátogatást szervezett a győrújbaráti DEÉ pincészetbe. A szakemberek látogatásának célja, a verjus megismerése volt, amely még nem túl elterjedt a hazai gasztronómiában.

5 komment

Címkék: klubélet

CS.T. 2009.10.27. 06:41

GRATULÁLUNK!

A Hagyomány és Evolúció döntője

Forrás: Molnár B. Tamás

 

Szakács Klub látogatása a Hajnal Húsüzemben

A Győri Szakácsok Klubja tagjai szakmai tudásának és kapcsolatrendszerének bővítésére látogatást szervezett a Hajnal Húsüzem vámosszabadi csarnokába.

CS.T. 2009.09.17. 07:25

GYŐRI GASZTROCSATA

Gasztro Csata Győrben!

 

A vendéglátók legnagyobb ünnepére hívjuk a gasztronómia minden művelőjét!

2 komment

Címkék: versenyek

Mai összejevetünk célja volt megismertetni a kollégákat a Győr-Moson-Sopron Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság Győri Élelmiszerbiztonsági felügyelőjével, Huszár Veronikával, akivel eddig csak munkahelyeinken hivatalból találkozhattunk. Sok fontos kérdés merült fel a szabályozások kapcsán, melyekre kielégítő választ kaptunk. Kiderült, hogy az uniós előírások nem olyan szigorúak, mint a Magyar élelmiszerbiztonsági jogszabályok, valamint minden esetben az ésszerűség elvén alapulva egyszerűsíteni lehet a szabályozások betartását.

 

Sokakat érdeklő témát érintettünk a sous-vide technológia hazai szabályozásával kapcsolatban, amiről ismét kiderült, hogy egységes állásfoglalás és szabályozás még nem létezik, a technológia forgalmazásának felelősségét minden esetben az előállító kell, hogy vállalja!

CS.T. 2009.09.07. 19:02

GYŐRI SZAKÁCSKLUB

A GYŐRI SZAKÁCSKLUB CÉLJAI:

 

SZAKMAI SEGÍTSÉGNYÚJTÁS:

 

A KLUB TAGJAI MEGOSZTJÁK EGYMÁSSAL SZAKMAI TAPASZTALATAIKAT A GYŐRI VENDÉGLÁTÁS SZAKMAI SZÍNVONALÁNAK EMELÉSE ÉRDEKÉBEN

TEMATIKUS VACSORAESTEK RENDEZÉSE A KLUB TAGJAINAK RÉSZVÉTELÉVEL, MELYBŐL KÖZVETETT ÉS KÖZVETLEN  GAZDASÁGI ELŐNY SZÁRMAZHAT

IGYEKSZÜNK ÖSSZEHOZNI A HUMÁNERŐFORRÁS KERESLETI ÉS KÍNÁLATI OLDALÁT BLOGUNK SEGÍTSÉGÉVEL

LOKÁLPATRIOTIZMUS:

 

A RÉGIÓ KISTERMELŐINEK ÉS MANUFAKTÚRÁINAK TERMÉKEIT PREFERÁLJUK A BESZERZÉSEKNÉL, ÉTLAPJAINKON KIEMELTEN KEZELJÜK A MEGBÍZHATÓ KISALFÖLDI BESZÁLLÍTÓK PORTÉKÁIT!

TERMÉKBEMUTATÓK ALKALMÁVAL ÉS ÉTTERMI KÍNÁLATUNKBAN IS SEGÍTÜNK MEGISMERTETNI RÉGIÓNK ÍZEIT, ALAPANYAGAIT, TERMELŐIT, TENYÉSZTŐIT ÉS EZEKET AZ INFORMÁCIÓKAT MEGOSZTJUK EGYMÁSSAL

KERÜLJÜK A KÜLFÖLDÖN GYÁRTOTT TERMÉKEK FELHASZNÁLÁSÁT

ZÖLD SZÍV:

 

IGYEKSZÜNK CSÖKKENTENI AZ ENERGIAIGÉNYES TÁROLÁST A FAGYASZTOTT ÉLELMISZEREK MÉRSÉKLÉSÉVEL, A FELESLEGES GÁZFOGYASZTÁST, VALAMINT A TÉKOZLÓ VILLANY ÉS VÍZ FELHASZNÁLÁSÁT

KÖRNYEZETSZENNYEZŐ CSOMAGOLÓANYAGOKBAN FORGALMAZOTT TERMÉKEK FELHASZNÁLÁSÁT VISSZASZORÍTJUK, EZZEL ÓVVA KÖRNYEZETÜNKET

SZEZONALITÁS:

 

ÉTTERMI KÍNÁLATUNKBAN ELŐTÉRBE HELYEZZÜK A FRISS SZEZONÁLIS ALAPANYAGOKAT

 

 

 

1 komment

Címkék: klubélet

 

 Megújulva lép második x-ébe a GYŐRI SZAKÁCSOK KLUBJA, amely az elmúlt 10 évben arany-, ezüst- és bronz érmek sokaságát tudhatja magáénak nemzetközi és hazai versenyeken egyaránt.

Szakács Olimpiai, Világbajnoki arany- és ezüstérmek ragyogják be eddigi szakmai útját, amely régiónk gasztronómiai nagyságát erősítik, hirdetik  bel- és külföldön.

Megerősödve és újjáalakulva folytatja sokrétű tevékenységét a klub, amely célkitűzései közt szerepel a megyei ifjú szakácsok segítése, oktatása és képzésének biztosítása; hazai és nemzetközi versenyeken való részvétel és hasonló hazai,regionális  versenyek szervezése. Továbbra is nagy súlyt helyez Győr és környéke gasztronómiai hírnevének öregbítése, regionális ételeinek minél szélesebb körű bemutatására, megismertetésére.

A 2009.május 27.-én tartott éves közgyűlés résztvevői megerősítették ezen célokat, megfogalmazták jövőbeni terveiket és megválasztották vezetőiket,képviselőiket.

A klub idei és jövőbeni tervei közt szerepel a

-          az új konyhatechnológiák bemutatása és gyakorlati bevezetése

-          új trendek, ételkészítési eljárások bemutatása és elsajátítása

-          étkezési és borkultúra terjesztése

-          regionális alapanyagok, őstermelők, tenyésztők felkutatása és bekapcsolása a helyi gasztronómiába

-          az elkövetkező időszak versenyeire való felkészülés és utánpótlás nevelés

-          regionális és helyi versenyek szervezése

-          az új tagok integrálása a klub működésébe

 

A Klub választott elnöke Sátor László, elnökhelyettese Csidei Tamás, titkára Köviné Zsuzsa lett az elkövetkező évben.

 

A megújult és megerősödött klub várja azon szakemberek, érdeklődők, támogatók jelentkezését, akik szívesen bekapcsolódnának a klub munkájába, életébe.

További információk és jelentkezés Köviné Zsuzsa titkár asszonynál a zsuzsa.kovi@eurest.hu címen vagy a 06-30-639-54-36-os mobilszámon.

 

1 komment

Címkék: klubélet

CS.T. 2009.09.06. 07:37

ÚJJÁSZÜLETÉS

2009.07.27.-én megtartott alakuló klubgyűlésen határozat született a Győri szakácsok klubjának újjáalakulásáról, valamint megegyezés született a klub működésének céljáról,  mely  kizárólag szakmai ismereteink féltékenység nélküli egymásnak való átadására épül.

Elnöknek Sátor Lászlót választottuk.

Terveink között szerepelnek a közös főzések, szervezett tematikus vacsoraestek, melyek régiónk gasztronómiai fejlődéséhez vezethetnek és erősíthetik munkahelyeink látogatottságát is.

Ennek folytatásaként 2009.09.09.kedd 15 órakor klubunk ismét ülést tart a  tanítóképző főiskola

éttermében (Győr, Liszt Ferenc út.42) , melyre minden jelenlegi és csatlakozni kívánó kollégát nagy szeretettel várunk!

Kérek minden tagot, hogy a jelképes évi 4000Ft-os tagdíjat ez alkalommal hozza magával és adja át Kövi Lászlóné Zsuzsának, aki többek között klubunk gazdasági ügyeit egyengeti.

 

A kedden belépett tagok nevét, és működési helyét blogunkon közzétesszük!

Kérek minden tagtársat, hogy regisztráljon a blogon, ezután bejegyzést fűzhet a postokhoz hiszen ebben a formában tarthatjuk a legegyszerűbben a szakmai kapcsoltot!

 

Szeretnénk továbbá, ha az alapanyagfelhasználásnál Ti is előtérbe helyeznétek a Magyar termékeket, elsősorban a regionális manufaktúrákat.

A témáról bővebben:

http://gasztronauta.blog.hu/2009/03/15/felhivas_91

Üdvözlettel:

 

 

Csidei Tamás

Alelnök

Győri szakácsok klubja

3 komment

Címkék: klubélet